Dóri - egy kerekesszékes lány blogja

Dóri - egy kerekesszékes lány blogja

Egy személyes történet

2017. szeptember 19. - dorikaaa93

Sziasztok! :) 

 Kérlek engedjétek meg,hogy most valami olyanról írjak nektek, amiről eddig még nem.

A jobb karomon és a mellkasomon hemangióma található a bőrömön. Ismertebb néven éranyajegy.

Hogy miért jutott eszembe az,hogy írjak erről nektek? Pár hónappal ezelőtt a Facebookon olvastam egy bejegyzést, amin egy anyuka hívja fel az emberek figyelmét arra,hogy sajnos sokan bántó és sértő megjegyzéseket tesznek emiatt az ő kislányára, akinek szintén éranyajegy van a bőrén, úgy ahogy nekem. 

 

en.jpg

Szeretném,hogy ha sok emberhez eljutna ez a bejegyzésem is, és ezáltal  mások is kicsit jobban megismerhessék ezt az úgy nevezett bőrbetegséget / bőrelváltozást.

 

Azt gondolom,hogy emiatt senki nem szabad,hogy szégyenkezzen vagy akár emiatt bármilyen jellegű hátrányos megkülönböztetésben, a fiatalabb korosztály körében kiközösítésben legyen része.

Mikor egy ilyen bőrbetegséggel élő gyerek közösségbe kerül (óvoda,iskola) nagyon fontos,hogy a szülei megértessék vele elsősorban azt, hogy ő ettől függetlenül egy teljes értékű ember. A másik oldalról viszont a befogadó intézmény feladata is,hogy megtanítsa a gyerekeket az elfogadásra, és arra, hogy azért mert valaki más egyáltalán nem szabad kinevetni és gúnyos bántó megjegyzéseket mondani a másik társukra. 

 

Figyeljünk oda egymásra!!

 

Ide csatolok emlékeztetőül egy videót arra,hogy minden ember egyformán értékes, kérlek nézzetek ezt is végig!

Forrás: Youtube 

Bemutatja:

FÉKFILM

Fiatalok az Élet Küszöbén

 

Remélem eljut az írás értéke és mondanivalója sok-sok emberhez! :) 

 

Köszönöm mindenkinek, aki időt töltött azzal,hogy ezt elolvasta. :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dorottyavarga93.blog.hu/api/trackback/id/tr8512598491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása