Dóri - egy kerekesszékes lány blogja

Dóri - egy kerekesszékes lány blogja

Támogatás kérése / Get support

2017. augusztus 19. - dorikaaa93

 

kozos_kep_niki.jpg

 Kedves Olvasóim és követőim!

Varga Dorottyának hívnak 1993.06.22.-én születtem Nikolett nevű ikertestvéremmel, sajnos születésünktől fogva mindketten betegek vagyunk, és én mozgássérült vagyok kb. 9 éves koromig igaz nagyon nehezen, de járókerettel is rövidebb távon közlekedtem. Mivel az egészségi állapotom nem tette lehetővé a járókerettel történő mozgásomat, így kerekesszékbe kerültem. A mai napig is folyamatos orvosi ellátásra van szükségünk. Az akadályokkal teli életemet jelentős mértékben megváltoztatná egy megfelelően kialakított akadálymentesített környezet. Ez által esély kapnék egy boldogabb és szabadabb életre.

Édesanyánk 6 és fél éves korunktól egyedül nevel, gondoskodik rólunk, mivel az édesapánk 2000-ben tragikus hirtelenséggel szívinfarktus következtében elhunyt.

Egy 61 nm-es panellakásban élünk, ami kicsi a számunkra (keskeny folyosó, kicsi konyha) nem kerekes székes életvitelhez alkalmas. Hiszen már mi is felnőttünk és ez által egy nagyobb családi ház vásárlását szeretnénk megvalósítani.

Így szeretném az édesanyám mindennapi életét megkönnyíteni, gondolok itt a tisztálkodásra, ami kiskoromtól úgy lett kialakítva, hogy ehhez az anyukám segítségére is szükségem van. A lakásból való kijutáshoz is szükségem van felnőtt segítségére, ez már az anyukámnak is nagy fizikai megterhelést jelent. Nikolett testvérem segítségére sajnos nem alapozhatok a betegségéből adódóan, de más egyéb helyzetekben viszont maximálisan számíthatok rá.

Ha sikerülne elköltöznünk úgy, gondolom, hogy munkám is könnyebben lehetne, megtudnám oldani önállóan a közlekedést, a kijutást a házból. Jelenleg itthonról csak segítséggel tudok eljutni bárhova is. Ez számomra igen nehéz, hiszen nagyban korlátozza a szabadságomat és ezáltal a lehetőségeimet is.

Édesanyánk mindent megtett, hogy ha felnövünk jobb lehetőséghez jussunk, de egyedül ennyi tellett. Kb 20% kellene még a sikerhez,ami kb 2 millió Ft.

Minden segítséget nagyon megköszönnénk, és folyamatosan jeleznénk a segítség eredményét.

Ha úgy érzed, szívesen segítenél, kérlek, keress meg privát üzenetben.

A következő módon van lehetőséged a támogatásra: 

A megjegyzés/közlemény rovatba kérlek írd bele: Támogatás vagy adomány

Kedvezményezett neve: Vargáné Osztrozics Márta

Számlaszám: 11773418-00733339

BIC (SWIFT) Kód: OTPVHUHB

Kérlek, egy megosztással is segíts abban, hogy ez a vágyunk valóra válhasson.

 

Köszönettel: Varga Dorottya és Varga Nikolett

 

In English below: 

 

Dear my readers and followers!

My name is Dorottya, I was born at 06.22. 1993. with my twin sister, Nikolett, and unfortunately we both have diseases since we were born and I am disabled. Until I was 9 even though hardly, but I could walk with help, but because my health condition did not allow me to countinue to walk I got in weelchair. Even until today we need constant doctor care. My life full of obstacles would be much easier in an environment, where I easily can move. I would recive an opportunity for a more free and happier life.

Our mother has been raising us up alone since we were 6,5 yrs old, because our father died in a heart attack in 2000.

We live in a small apartment on 61 nm2, which is small for us, and does not provide the ability to move with a weelchair (narrow corridor, small kitchen). Since we all are grown up we would like to buy a family house.

I would like to help my mother in a way, that I could take care of myself when I take a shower, because since I was little always she needed to do that for me. To get out of the house I also need her help, which is a phisical burden on her. Unfortunately I can’t rely on my sister’s help phisically, because she is also sick. But in any other area she is very helpful.

If we could move out from the apartment to a house I would be able to do my work more easily, and I would be able to get out of the house without help, and use public transport. Momentarly I only can go away from home with someone’s help. This is difficult for me, because it controls my freedom and so my opportunities.

Our mother has done everything what she could do to buy a family house, but we still need 20% of the price, which is about 2 Million Forints.

We would appreciate all different kind of help and we countinually would reflect back how our process is going.

If you feel moved to help us please message me in private.

You have the following support options:

In the comment section please write "donation"

  Beneficiary name: Vargáné Osztrozics Márta

IBAN: HU04 1177 3418 0073 3339 0000 0000

BIC (SWIFT) Kód: OTPVHUHB

Please help with sharing this note, so our dream can became true.

Thank you: Dorottya Varga and Nikolett Varga

A bejegyzés trackback címe:

https://dorottyavarga93.blog.hu/api/trackback/id/tr4712757754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása